Please select your preferred language

close
map

    Legal Notice

     

    PERSONVERNERKLÆRING

    Denne nettsiden drives av KEBA AG (FN 184376t), heretter kalt «vi», «oss» og «KEBA», med kontor i Gewerbepark Urfahr 14 bis 16, A-4041 Linz, Østerrike. I denne personvernerklæringen beskriver vi som ansvarlige iht. art. 4, avsn. 7 i EUs personvernforordning (PVF) hvilke opplysninger vi innhenter når du besøker vår nettside, og med hvilke formål vi behandler disse opplysningene. All relevant kontaktinformasjon finner du under punkt 10 i denne personvernerklæringen.

    I forbindelse med denne personvernerklæringen oppfyller vi vår informasjonsplikt vedrørende følgende nettsider som driftes av oss og som kan hentes separat:

    http://www.keba.com
    http://wwwdoku.keba.co.at/industrie/doku/index.php
    http://wwwdoku.keba.co.at/bank/doku_b/index.php
    https://keba.clickandlearn.at
    https://spare-parts.keba.com
    https://jira.keba.com
    https://dataspace.keba.com
    https://www.pool4tool.com/portal/keba/

    Da vern av dine personopplysninger er et særdeles viktig anliggende for oss, retter vi oss strengt etter de lovpålagte bestemmelsene i østerriksk lov om personvern (DSG) og EUs PVF.

    Nedenfor informerer vi detaljert om omfanget av og formålet med vår databehandling samt dine rettigheter som berørt av databehandlingen. Du bes derfor lese nøye gjennom personvernerklæringen før du fortsetter bruken av nettsiden vår, og eventuelt gi ditt samtykke til behandling av opplysninger.

    1. Personopplysninger

    Det er prinsipielt mulig å bruke nettsiden vår uten å oppgi personopplysninger. Det kan imidlertid finnes avvik for bruk av enkelte tjenester, og vi gjør ekstra oppmerksom på disse.

    Bortsett fra de informasjonskapslene (cookies) som beskrives detaljert nedenfor, innhenter og lagrer vi altså prinsipielt kun de opplysninger du selv gir oss ved at du legger dem inn i vårt inntastingsfelt eller på andre måter interagerer aktivt med nettsiden vår.

    Personopplysninger er all informasjon som direkte eller indirekte kan identifisere en fysisk person. Dette omfatter for eksempel ditt navn, din adresse, ditt telefonnummer eller din fødselsdato.

    2. Bruk av informasjonskapsler

    a. Bruker du nettsiden vår kun som informasjon, dvs. at du ikke registrerer deg eller overfører informasjon til oss på andre måter, innhenter vi kun de personopplysninger din nettleser overfører til vår server. Dersom du altså ønsker å besøke vår nettside, innhenter vi de opplysninger som nevnes nedenfor og som er teknisk nødvendige for oss for at vi skal kunne vise deg nettsiden og garantere dennes stabilitet og sikkerhet iht. art. 6 avsn. 1, setn. 1 lit. f EUs PVF:

    • IP-adresse
    • Dato og klokkeslett for forespørselen
    • Tidssoneforskjell til Greenwich Mean Time (GMT)
    • Forespørselens innhold
    • Tilgangsstatus/ http-statuskode
    • De enkelte overførte datamengder
    • Nettsiden forespørselen kommer fra
    • Nettleser som brukes
    • Operativsystem og dets grensesnitt
    • Språk og versjon for nettleser-programvaren

    b. I tillegg til opplysningene nevnt ovenfor lagres også informasjonskapsler på datamaskinen din når du bruker nettsiden vår. Dette er små tekstfiler som plasseres på datamaskinen slik at de er tilordnet den nettleseren du bruker, og som overfører bestemte opplysninger til de som plasserer informasjonskapselen (i dette tilfelle oss). Iht. aktuell teknisk status kan informasjonskapsler ikke utføre programmer eller overføre virus til datamaskinen din. De brukes kun til å gjøre internett-tilbudet mer brukervennlig og effektivt. Det skilles prinsipielt mellom First Party Cookies, Third Party Cookies og Third Party Requests. Nedenfor henvises det til de enkelte programmenes funksjoner.

    c. Nettsiden(e) vår(e) bruker følgende typer informasjonskapsler. Omfang og funksjonsmåte beskrives nedenfor:

    • Temporære informasjonskapsler: Temporære informasjonskapsler slettes automatisk når du lukker nettleseren din. Dette omfatter spesielt sesjonsavhengige informasjonskapsler. Disse lagrer en såkalt sesjons-ID som gjør det mulig å tilordne forskjellige forespørsler fra nettleseren din til hele sesjonen. Dermed gjenkjennes datamaskinen din når du kommer tilbake til nettsiden vår igjen. Disse sesjonsavhengige informasjonskapslene slettes når du logger deg ut eller lukker nettleseren din.

    • Faste informasjonskapsler: Faste informasjonskapsler slettes automatisk etter en fastsatt tid. Denne kan variere fra informasjonskapsel til informasjonskapsel. Du kan imidlertid selv til enhver tid slette informasjonskapslene i nettleserinnstillingene dine.

    d. Du kan endre nettleserinnstillingene dine slik at du for eksempel avviser tredjeparts informasjonskapsler eller alle informasjonskapsler. I dette tilfelle må vi imidlertid gjøre oppmerksom på at du eventuelt ikke lenger vil kunne brukes alle funksjonene på nettsiden vår.

    e. Vi bruker også informasjonskapsler til å identifisere deg ved videre besøk, dersom du har en konto hos oss. I motsatt fall må du logge deg inn på nytt ved hvert besøk.

    f. De flash-cookiene vi bruker, registreres ikke av nettleseren din, men av ditt flash-programtillegg. I tillegg bruker vi HTML5 storage objects, som lagres på terminalen din. Disse informasjonskapslene lagrer de nødvendige opplysningene uavhengig av nettleseren du bruker, og har ingen automatisk utløpsdato. Du kan forhindre bearbeiding av flash-cookies ved å installere relevante add-ons på nettleseren din eller bruke nettleseren i privatmodus.

    3. Innhente og behandle personopplysninger

    Vi behandler personopplysninger utover den informasjon som lagres med informasjonskapsler kun dersom du gir oss disse frivillig, for eksempel når du registrerer deg hos oss, inngår et avtaleforhold med oss eller tar kontakt med oss på andre måter. Det dreier seg utelukkende om kontaktdata samt informasjon om det anliggende du tar kontakt med oss for.

    Vi bruker de personopplysninger du har oppgitt utelukkende for å oppfylle de enkelte behandlingsformål (f.eks. registrering, behandling av en bestilling, forsendelse av informasjonsmateriale og reklame, avholdelse av en konkurranse, besvarelse av spørsmål, tilgang til bestemte informasjoner), i den grad dette er nødvendig og/eller dette er tillatt iht. loven (spesielt iht. art. 6 i EUs personvernforordning) (f.eks. forsendelse av reklame og informasjonsmateriale til kunder og interessenter).

    Formålet med å behandle dine opplysninger er å drifte nettsiden vår og målrettet kunne tilby tilgang til bedriftsspesifikk informasjon samt vise vårt tilbud av varer og tjenester (markedsføring). Behandling av dine opplysninger utover dette finner sted kun i den grad du uttrykkelig har samtykket i dette på forhånd. Som nøyaktig forklart nedenfor kan du til enhver tid tilbakekalle dette samtykket.

    4. Lagringstid

    Opplysninger du har stilt til disposisjon utelukkende for kundestøtte eller for markedsføring og informasjonsformål, lagrer vi prinsipielt til det er gått tre år etter at vi sist hadde kontakt. Skulle du ønske det, sletter vi imidlertid opplysningene dine før denne fristen er omme, såfremt dette ikke forhindres av loven.

    Ved forberedelser til/inngåelse av en avtale behandler vi dine personopplysninger etter komplett effektuering av avtale inntil de garanti-, ansvars-, foreldelses- og lovlig fastsatte oppbevaringsfrister som gjelder for oss, utgår. Utover denne tid oppbevares de inntil eventuelle rettstvister, der de trengs som bevis, er avsluttet.

    5. Verktøy og program som brukes

    a. Vi bruker Google Analytics, en nettanalysetjeneste som leveres av Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA. Denne tjenesten bruker såkalte informasjonskapsler («cookies») (se ovenfor). Informasjonen fra disse informasjonskapslene om din bruk av nettsiden vår overføres som regel til en av Googles nettlesere og lagres der.

    På vårt oppdrag bruker Google denne informasjonen til å analysere din bruk av nettsiden vår for å utarbeide rapporter om aktiviteten på nettsiden og tilby andre tjenester knyttet til bruk av nettsiden og internett-bruk for nettsideleverandøren. IP-adressen som sendes til Google Analytics fra nettleseren din, blir ikke knyttet til andre opplysninger fra Google.

    Ved å foreta tilsvarende innstillinger i nettleseren din kan du forhindre lagring av de informasjonskapslene Google Analytics trenger. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du i dette tilfelle eventuelt ikke vil kunne bruke alle funksjoner på denne nettsiden i fullt omfang. Du kan forhindre at Google registrerer de opplysningene om din bruk av nettsiden som er samlet av informasjonskapselen (inkl. din IP-adresse), samt overføring og behandling av disse opplysningene. Det gjør du ved å laste ned og installere programtillegg for nettleseren via følgende lenke: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de

    Skulle du ønske nærmere informasjon om måten for, omfanget av og formålet ved Googles innsamling av data, anbefaler vi å lese Googles personvernbestemmelser. https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=de Google behandler dine data også i USA og er underlagt EU-US Privacy Shield.

    b. På nettsiden vår benytter vi tilbudene fra Google Maps. Dermed kan vi vise interaktive kart rett på nettsiden og sørge for at du enkelt kan bruke kartfunksjonen.

    Når du besøker nettsiden vår, får Google informasjon om at du har hentet den tilsvarende undersiden på nettsiden vår, og de mottar dine personopplysninger som står oppført i punkt 2. Dette skjer uavhengig av om du er logget inn via en Google-konto eller ikke. Er du logget inn hos Google, tilordnes dine data direkte til kontoen din. Skulle du ikke ønske dette, må du logge deg ut fra Google før du benytter deg av denne tjenesten. Google bruker dine data for reklame, markedsundersøkelser og behovsrettet utforming av nettsider. Du kan nekte å godta at opplysningene dine brukes, og dette må du rette direkte til Google.

    Nærmere informasjon om formål ved og omfang av innsamling av data finner du i Googles personvernerklæring som kan hentes på http://www.google.de/intl/de/policies/privacy. Google bearbeider dine data også i USA og er underlagt EU-US Privacy Shield.

    c. På nettsiden vår har vi også lenker til andre nettsider. Disse tjener kun til informasjonsformål. Disse nettsidene er ikke underlagt vår kontroll, og faller dermed ikke inn under bestemmelsen i denne personvernerklæringen. Skulle du aktivere en lenke, er det mulig at operatøren av denne nettsiden innhenter opplysninger om deg og behandler disse iht. egen personvernerklæring, som kan avvike fra vår.

    d. På nettsiden vår er det i tillegg mulig å interagere med ulike sosiale nettverk via programtillegg. Disse er:

    • Facebook, driftet av Facebook Ireland Ltd, 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irland
    • Google+, driftet av Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA
    • Linked In, driftet av LinkedIn Inc., 2029 Stierlin Court, Mountain View, CA 94043, USA
    • Youtube, driftet av Youtube LLC, 901 Cherry Avenue, San Bruno, CA 94066 USA
    • XING, driftet av XING SE, Dammtorstraße 30, 20354 Hamburg, Tyskland

    Klikker du på et programtillegg til et av disse sosiale nettverkene, aktiveres dette, og det opprettes en forbindelse til dette nettverkets server. Vi har ingen innflytelse på omfang og innhold av opplysninger som overføres til de enkelte operatører av disse sosiale nettverkene når du klikker på programtilleggene.

    Vi bruker også egne sider og kanaler av de nevnte sosiale nettverkene.

    Skulle du ønske informasjon om type, omfang og formål med de opplysninger operatørene av disse sosiale nettverkene samler inn, anbefaler vi å lese de enkelte sosiale nettverkenes personvernbestemmelser.

    e. For interesserte jobbsøkere stiller vi søknadsverktøyet eRecruiter til disposisjon. Dette er en tjeneste fra eRecruiter GmbH med kontor i Am Winterhafen 4, A-4020 Linz, Østerrike. Den informasjon du sender oss i forbindelse med søknadsprosessen, lagrer vi i søknadsperioden for en konkret jobbsøknad inntil denne stillingen er besatt og i ytterligere seks måneder, slik at vi kan ivareta våre interesser ved eventuelle uenigheter.

    Prinsipielt lagrer vi opplysninger fra personer som sender åpne søknader, og fra jobbsøkere som i løpet av søknadsprosessen gir oss tillatelse til å oppbevare opplysningene deres lenger for senere behov, i to år. Du kan til enhver tid med fremtidig virkning tilbakekalle samtykket du har gitt i denne forbindelse.

    Vi bruker eRecruiter sammen med andre tilknyttede bedrifter. Disse finner du på

    https://www.keba.com/en/corporate/contact/locations-worldwide/keba-locations-worldwide.

    Har du søkt en stilling hos oss, vil dine opplysninger i den grad det er hensiktsmessig og lovlig, gis videre til bedrifter som er tilknyttet oss i tredjeland.

    f. For utdanning og videreutdanning av kunder og servicepartnere bruker vi en eLearning-plattform (LMSFront) som hostes på serverne til bedriften CLICK&LEARN. I denne forbindelse lagrer vi følgende personopplysninger som brukes til å utføre tjenester samt til å fastslå gyldigheten av sertifikater og om læremål er nådd: navn, e-postadresse, kursdeltakelser, tidslinje for aktiviteter innenfor plattformen, avsluttede kurs. Deltar du på trening hos oss, vil opplysninger du oppgir, som bedriftstilhørighet, telefonnummer og filial, lagres for kontroll av kvalifikasjon, gyldighet av sertifikater og kontaktmuligheter i forbindelse med/for kurs. Disse opplysningene lagres i opptil 10 år etter siste kontakt.

    6. Dataoverføring

    Dine opplysninger overføres prinsipielt ikke til tredjepart, med mindre dette kreves ved lov, det er nødvendig å videregi opplysninger for å gjennomføre et avtaleforhold vi har inngått eller du uttrykkelig har gitt ditt samtykke til at dine opplysninger kan gis videre. Eksterne ordrebehandlere eller andre samarbeidspartnere mottar dine opplysninger kun i den grad dette er nødvendig for effektuering av en avtale eller dersom vi har en berettiget interesse av dette. Dette vil i så fall alltid bekjentgjøres. I den grad en av våre ordrebehandlere har med dine personopplysninger å gjøre, sikrer vi at denne personen overholder forskriftene i personvernloven på samme måte som vi gjør det.

    Vi vil ikke selge eller på andre måter markedsføre dine opplysninger overfor tredjepart utenfor konsernet. Vi overfører dine opplysninger til bedrifter tilknyttet oss i den grad dette er nødvendig for å oppfylle en avtale, vi er forpliktet til dette ved lov eller dette er av berettiget interesse for oss. En oversikt over bedrifter tilknyttet oss finner du på
    https://www.keba.com/en/corporate/contact/locations-worldwide/keba-locations-worldwide.

    Såfremt våre avtalepartnere, ordrebehandlere eller bedrifter tilknyttet oss har kontorer i et tredjeland, det vil si en stat som ikke er medlem av Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS), vil vi i de tilbudte applikasjonene informere deg om følgene ved denne situasjonen før overføring av dine personopplysninger.

    7. Krysshenvisning til andre nettsteder

    Nettsidene våre inneholder også krysshenvisninger (LENKER) til nettsteder fra andre operatører. KEBA AG er ikke ansvarlig for eksternt innhold som kan nås via slike krysshenvisninger (LENKER). Det eksterne tilbudet ble kontrollert for lovstridig innhold ved første gangs lenking. Først når vi fastslår eller gjøres oppmerksom på at et tilbud har et lovstridig innhold, vil denne krysshenvisningen (LENKE) fjernes så raskt dette er teknisk mulig og rimelig.

    8. Sikkerhet

    Vi iverksetter mange tekniske og organisatoriske sikkerhetstiltak for å beskytte dine opplysninger mot manipulering, tap, ødeleggelse og uautorisert tilgang. Våre sikkerhetstiltak forbedres kontinuerlig i takt med den teknologiske utviklingen av internett.

    9. Dine rettigheter

    I henhold til personvernforordningen og personvernloven har du som berørt av vår databehandling følgende rettigheter og er berettiget til følgende rettsmidler:

    • Rett til innsyn (art. 15 EU-PVF): Som berørt av databehandlingen har du rett til å kreve å få vite om dine opplysninger behandles, og i tilfelle hvilke. For din egen sikkerhets skyld - og for at ingen fremmede skal kunne motta informasjon om dine opplysninger - kan det være nødvendig å kontrollere identiteten din på en egnet måte.

    • Rett til korrigering (art. 16) og sletting (art. 17 EU-PVU): Du har rett til omgående å få korrigert uriktige personopplysninger om deg selv. Idet det tas hensyn til formålene med behandlingen, kan du kreve å få komplettert ufullstendige personopplysninger samt at opplysningene dine slettes, såfremt kriteriene i art. 17 EU-PVU er oppfylt.

    • Rett til begrensning av behandling (art. 18 EU-PVF): Dersom de lovmessige forhold gjør seg gjeldende, har du rett til å kreve at behandlingen av alle innsamlede personopplysninger begrenses. Etter en slik anmodning om begrensning skal disse opplysningene bare behandles med individuelt samtykke eller for å fastsette og gjøre gjeldende rettskrav.

    • Rett til dataportabilitet (art. 20 EU-PVF): Du kan kreve at personopplysninger du har gitt oss, uhindret og uinnskrenket overføres til deg selv eller til en tredjepart.

    • Innsigelsesrett (art. 21 EU-PVF): Du kan av grunner knyttet til din særlige situasjon til enhver tid protestere mot behandlingen av dine personopplysninger som er nødvendige for våre eller en tredjeparts berettigede interesser. Etter en protest vil dine data ikke lenger behandles, med mindre det foreligger tvingende berettigede grunner for behandlingen som går foran dine interesser, rettigheter og friheter, eller for å fastsette, gjøre gjeldende eller forsvare rettskrav. Du kan til enhver tid protestere mot behandling av personopplysninger med henblikk på direkte markedsføring.

    • Tilbakekalle samtykke: Dersom du separat har samtykket i behandling av dine personopplysninger, kan du til enhver tid tilbakekalle dette. Et slikt tilbakekall påvirker adgangen til å behandle dine personopplysninger etter at du har fremmet dette overfor oss.

    Treffer du tiltak for å gjennomføre dine rettigheter iht. PVF som nevnt ovenfor, skal vi omgående, dog senest innen en måned etter at din anmodning er inntruffet hos oss, ta stilling til tiltaket det anmodes om, eller etterkomme anmodningen.

    Vi vil gratis og uten unødig opphold besvare alle rimelige forespørsler innen de lovfestede rammer.

    Det østerrikske datatilsynet er ansvarlig for alle henvendelser angående overtredelser av rett til informasjon, hemmeligholdelse, korrigering eller sletting.

    Österreichische Datenschutzbehörde

    [Austrian Data Protection Authority]

    Wickenburggasse 8

    1080 Wien

    dsb@dsb.gv.at

    10. Kontaktinformasjon / kontaktperson / personvernombud

    a. Den ansvarliges kontaktinformasjon

    KEBA AG Headquarters

    Gewerbepark Urfahr

    Reindlstraße 51

    4041 Linz, Østerrike

    +43 732 7090-0 +43 732 730910

    keba@keba.com

    b. Kontaktinformasjon for personvernombud / kontaktperson for personvernsaker

    KEBA AG Headquarters

    Martin Rabeder

    Gewerbepark Urfahr

    Reindlstraße 51

    4041 Linz, Østerrike

    privacy@keba.com

    +43 732 7090-25504

    Status: mai 2018